Azok a bizonyos zsiványok

Nagyon sokáig nem voltam egy kifejezetten nagy Star Wars rajongó. De igazából csak azért, mert sosem voltam képes rávenni magam, hogy úgy tényleg végignézzem az összes filmet. Aztán egyszer – némi testvéri ráhatásra – végül mégis úgy döntöttem, hogy adok már egy esélyt ennek a sztorinak. Mert hát a sok rajongó csak nem tévedhet, plusz én az a típusú ember vagyok, aki szívesen rajong dolgokért. Úgyhogy belevágtam, és szerintem az egyik legjobb döntésem volt – már ami a filmeket illeti.

Na nem azért, mert amúgy a Star Wars annyira hibátlan lenne. Vagy annyira izgalmas lenne. Vagy annyira érdekes lenne a történet. (Na jó, ebből lehet az jött le, hogy nem is szeretem… Hoppá…) Hanem azért, mert ez tényleg egy olyan történet, ami generációkon ível át. És nem csak a történetben, hanem a valóságban is. Bár tény, hogy én egy kicsit később huppantam fel a csillogó hype paripára, de valahogy jó érzés tudni, hogy mennyi emberrel lehet osztozni valaminek a szeretetén.

Én nem kifejezetten a történetért szeretem ezeket a filmeket. (Hanem a fénykardok miatt.) Hanem inkább a karakterek miatt, legyen szó élőről vagy akár droidról. Mert lehet akármennyire is unalmas, és ismétlődő a történet, van kiért izgulni és van kinek drukkolni.

Úgyhogy én részemről nagyon várom már a legújabb filmet, a Rogue One-t. (Nem, nem akarom őket zsiványoknak hívni. Nem és nem. Na jó, majd egyszer, talán.) És bár a hivatalos kritikák még nem jelentek meg róla, az a hír járja, hogy a várakozásokat elég erősen felülmúló alkotásról van szó. Úgyhogy szerintem érdemes lesz jegyet váltani erre a filmre, még akkor is, ha mondjuk nem kifejezetten rajongó az ember. Mert attól még lehet jó film, és lehet, hogy ez hozza majd meg úgy igazán a kedvet hozzá. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s