Kedvenc karácsonyi filmjeim

Karácsonyi filmekből tény ami tény, hogy van egy rakás, ráadásul minden évben megjelenik még legalább kettő, ami bővíti a karácsonyi repertoárt. Ezekből aztán mindenki választhat kedvencet magának, és úgy gondoltam, megosztanám veletek az én kedvenc karácsonyi filmjeimet. (Vigyázat, nem lesz túl izgalmas válogatás…)

tumblr

Reszkessetek, betörők!

Jó, tudom, hogy ez a világtörténelem legbénább kezdése egy ilyen válogatásnál, de most miért tagadjam? Jó magyar emberhez híven, már gyerekkorom óta a karácsonyom része Kevin, szóval nekem nélküle már nem is lenne az igazi az ünnep.

Mondjuk nem tartom egy világmegváltó alkotásnak, sőt! Szerintem sokkal több negatívumot tudnék felsorolni, mint pozitívumot, de valahogy akkor is közel áll a szívemhez ez a történet. Emlékszem, gyerekként bizonyos jeleneteknél – és nem csak a kályhánál, ennél én jóval ijedősebb voltam – félve néztem a képernyőt. Így visszagondolva már, azért ez elég nevetségesnek tűnik. De valahogy még ezek is jó emlékek, legalábbis pár év távlatából.

Polar Expressz

Emlékszem, hogy ezt a filmet nem a megjelenésekor láttam először. Hanem jó pár évvel később, talán 2010 környékén. Addig valahogy mindig elkerült, de amikor először le tudtam ülni elé, hogy végre megnézzem, azt hiszem rájöttem, hogy nagy hiba volt halogatni.

Már maga a látvány is magával ragadó, és szerintem különösen kedves üzenete van. Olyan, amire most már felnőtt fejjel is jó visszaemlékezni, és persze igyekezni nem elfelejteni azt. Szerintem ez az egyik legjobb karácsonyi film, mert érzelmes, hangulatos, de közben izgalmas, és valahol olyan nagyon szerethető. Csak ajánlani tudom.

Karácsonyi ének

Na ez az a film, aminek számos feldolgozása van, de hozzám legközelebb mégis az animációs film változat áll. Igen, tudom, szeretem az animációs filmeket. Mondjuk most nem csak ezért. De az tény, hogy ennél a filmnél kifejezetten kapóra jön, ha animált, már csak a történet szempontjából is.

Azért szeretem ezt a filmet, mert akárcsak a Polar Expressz esetében, olyasmit szeretne mondani, ami tényleg fontos. Én pedig szeretem a tanulságos filmeket, mert végeredményben, úgyis csak azok maradnak meg minden filmből hosszú távon, amit tanulhatunk belőlük.

Télapu

Éééés éles váltás. Na hát ezt a filmet speciel pont nem ezért szeretem. Hanem azért, mert gyerekkorom egyik legnagyobb kedvence volt, és még most is az. Gyerekként jó volt belelátni a Mikulás életébe. Látni azt, ahogyan él, ahogy dolgozik, és hogy hogyan is működik a karácsony ipar. Persze felnőtt fejjel nézve már hát kevésbé hiszem el mindezt, de gyerekként az egész valahogy varázslatos volt. Egy elképzelt csodavilág, és szerintem – főleg karácsony környékén – mindegy gyerek vágyik ilyesmire.

Káosz karácsonyra

Ez egy tavalyi film, és ahhoz képest, hogy most kedvencként tartom számon, be kell vallanom, hogy először inkább a “csalódás” kategóriába soroltam. Legalábbis az első felét. Aztán persze, ahogy haladt tovább a történet, rá kellett jönnöm, hogy bár nem azt kaptam, amit a trailer alapján vártam, valójában annál sokkal többet.

Ez a film nem egy tipikus karácsonyi film, mert nem ugyanazokat a kliséket látjuk, és nem ugyanazokat a köröket futjuk le újra és újra. Mindig jó, ha egy film valami újat tud mutatni, és szerintem ez a film – még ha nem is a legjobb -, legalább egy olyan karácsonyi film, ami kicsit más. De talán pont ettől igazán jó.

Nektek melyik karácsonyi filmek a nagy kedvencek? 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s